Domácí premiéra proti kolínským Medvědům

Žádný snadný vstup do nového ročníku Kooperativa NBL nečeká na basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko. V Čajkaréně přivítají silný BC Geosan Kolín, který v minulé sezoně postoupil do čtvrtfinále play – off a v té nové bude patřit mezi aspiranty na medailové umístnění. Ostrý začátek nového ročníku absolvují hráči v sobotu 1. října od 18 hodin.

„Kolín se během léta výrazně posílil, má k dispozici opravdu výborný tým. Zápas proti takovému soupeři je pro nás výzvou. Chceme do sezony vstoupit úspěšně a doma zvítězit. Doufám, že se nám to podaří,“ přeje si trenér BK REDSTONE Miljan Čurovič.

Vedení polabského výběru bylo v průběhu léta hodně aktivní. Z Děčína přišel špičkový rozehrávač a kvalitní střelec Ondřej Šiška. Po úspěšném angažmá v Interu Bratislava vstoupí do Kooperativa NBL litevský pivot Džiugas Slavinskas. To nejlepší si Kolín nechal na konec přípravy, kdy oznámil příchod Lamba Auteyho. Fanouškům Kooperativa NBL velmi známá osobnost ligy posledních let se K Medvědům přesunul z kyperského týmu Apoel Nikósie a vstoupí do osmé sezony v nejvyšší domácí soutěži.

„K tomu náš první soupeř udržel řadu bývalých opor včetně Adama Číže, Pavola Lošonského nebo Filipa Novotného. Narazíme na velice kvalitního soupeře, který je nebezpečný pod košem i při střelba z dálky. K úspěchu povede jen koncentrovaný výkon celé sestavy,“ uvědomuje si Čurovič.

Zpět na aktuality
30. 09. 2022