O Federální pohár bude hrát také BK REDSTONE

Také ve druhém ročníku Federálního poháru se představí basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Zářijové soutěže se zúčastní osm českých a stejný počet slovenských týmů ve čtyřech skupinách. Vítězové postoupí do finálového turnaje. „Už před rokem jsme si soutěže vyzkoušeli a odehráli řadu zápasů s kvalitními soupeři. Termín se výhodný, o konečné pořadí se hraje zhruba dva týdny před začátkem Kooperativa NBL. Jdeme do toho znovu,“ potvrdil start Olomoucka sportovní manažer klubu Michal Pekárek.

Titul bude obhajovat Opava, dalšími českými zástupci budou Pardubice, Kolín, Děčín, Olomoucko, Ostrava, Hradec Králové a Slavia Praha. Ze slovenských týmů se zúčastní Levice, Lučenec, Komárno, Spišští Rytíři, Inter Bratislava, Svit, Hadlová a Prievidza.

Ve čtyřčlenných základních skupinách se nejprve týmy utkají systémem každý s každým. Do Final Four postoupí jen vítězové. Celky na nižších příčkách budou hrát mezi sebou o umístění. V průběhu devíti dní se odehraje čtyřicet zápasů. „Pohárová soutěž bude sice součástí přípravy na ligu, chceme ale obsadit co nejlepší místo,“ plánuje Pekárek.

Zpět na aktuality
14. 07. 2022