BK REDSTONE přetlačil Válečníky a zapsal třetí vítězství v řadě

Tradiční dramatickou koncovku nabídlo utkání 7. kola nadstavbové části Kooperativa NBL mezi BK REDSTONE Olomoucko a BK Armex Děčín. Rozhodnutí přinesla až poslední minuta, v níž měli tentokrát více štěstí domácí a po výsledku 86:83 Válečníky poprvé v sezoně porazili.

V úvodu utkání domácí několikrát zaspali v obraně a toho hosté patřičně využili. V 5. minutě Olomoucko prohrávalo 9:13, i díky prostřídání se však v defenzivě zvedlo a na začátku deváté minuty otočilo na 21:15. Válečníci další narůstání ztráty razantně zastavili a sami odpověděli šňůrou devíti bodů v řadě. Chvilková ztráta koncentrace přišla domácí draho – po deseti minutách prohrávali 21:24.

O chvíli později Severočeši odskočili dokonce na rozdíl pěti bodů, víc jim však domácí nedovolili. V sestavě BK REDSTONE se postupně rozehrávaly americké posily a na palubovce to bylo vidět. Důležité body zaznamenal Bracey i McSwain a na jejich údery hosté často nenašli odpověď. Hanáci se i nadále snažili o rychlý basketbal a to jim přineslo vedení 43:38 po prvním poločase.

Na výkon ze druhé periody domácí basketbalisté dokázali navázat i po návratu na palubovku, přestože děčínská oslabená sestava dlouho vzdorovala. Ve 27. minutě přesto hráči BK REDSTONE odskočili na 56:48 a přebírali otěže střetnutí. Necelé dvě minuty před koncem Halada po úspěšném nájezdu pod koš zařídil domácím poprvé dvouciferné vedení (58:48), které Hanáci ještě navýšili na 67:55 po třiceti minutách.

Na začátku závěrečné čtvrtiny Olomoucko ještě chvíli drželo dvouciferný náskok, pak se ale z dálky několikrát prosadil Svoboda a Děčín snížil na 68:73. Děčínského spoluhráče pak podpořil Kroutil a Válečníci necelé tři minuty před koncem nečekaně vedli. Utkání dospělo opět do vyrovnané koncovky. Osm vteřin před koncem Tomsick po trestných hodech upravil na 85:83 a to už stačilo na celkové vítězství.

Zpět na aktuality
11. 03. 2022