BK REDSTONE získal americké posily pro závěr sezony

Hned dvě posily získalo vedení BK REDSTONE Olomoucko na konci první poloviny nadstavbové části Kooperativa NBL. „Před rozhodující fází sezony se tým doplnil. Před klíčovými zápasy chceme, abychom měli soupisku zaplněnou i pro případ eventuálního zranění,“ potvrdil příchod hráčů sportovní manažer BK REDSTONE Michal Pekárek.

„Nominaci bude dělat trenér podle aktuální formy,“ připomenul Pekárek skutečnost, že v týmu je teď šest zahraničních basketbalistů a do zápasu jeden nebude moci zasáhnout.

Střeleckou potenci týmu by měl vylepšit Daquan Bracey. Rodák z Baltimore se přesunul z Turecka, kde hrál druhou nejvyšší soutěž za tým Akhisar Belediye. Čtyřiadvacetiletý hráč byl nejlepším střelcem klubu s průměrem 22,6 bodu na zápas.

V dosavadním průběhu sezony dvakrát překonal hranici čtyřiceti bodů a přichází patřičně rozehraný, protože poslední mistrovské utkání odehrál 23. února. Ve svém posledním vystoupení nastřádal osmadvacet bodů a šest asistencí.

Druhým nováčkem v sestavě Olomoucka je Freddie McSwain. V průběhu sezony si zahrál v Lucembursku a Makedonii, dříve působil v Kanadě, Brazílii a Rakousku. Během studií hrál NCAA za Indianu. Na Hanou dorazil z celku KK Kumanovo z makedonské Superligy, ve které dával přes třináct bodů na zápas a sbíral v průměru přes pět doskoků.

„V obou případech jde o hráče, kteří jsou v zápasovém zatížení a měli by nám pomoci na obou polovinách hřiště. Věřím, že nám okamžitě pomůžou,“ doufá sportovní manažer Olomoucka.

Zpět na aktuality
04. 03. 2022