Těsná porážka po velkém dramatu

Až do poslední vteřiny bylo otevřené úvodní utkání nadstavbové skupiny A2 basketbalové Kooperativa NBL mezi BK REDSTONE Olomoucko a Děčínem. Hosté vyhráli 81:79, když závěrečná střela Tomsicka skončila pouze na obroučce.

Vstup do utkání hráčům Olomoucka vůbec nevyšel. Po dvou minutách prohrávali 0:6 a špatná potence v útoku je trápila také v následující pasáži střetnutí. V 8. minutě Hanáci při skóre 4:13 ztráceli devět bodů a probral je až oddechový čas. Pak už některé své příležitost dokázali proměnit, byli ovšem méně úspěšní pod vlastním košem a po závěrečné akci zahajovací čtvrtiny prohrávali 11:20.

Děčín byl dlouho lepší také ve druhé části střetnutí a několikrát vedl dvouciferným rozdílem. V 16. minutě se ale z dálky trefil Feštr a domácí kapitán vzápětí přidal čtyřbodovou akci. Rázem BK REDSTONE ztrácel jediný bod (29:30). Tahoun Olomoucka byl při chuti a do poločasu nastřádal sedmnáct bodů. Díky tomu se už Válečníci do většího náskoku nedostali, přesto po dvaceti minutách domácí prohrávali 40:42.

Druhý poločas zahájili hráči Olomoucka náporem. Ve 22. minutě utkání Nikolič otočil na 43:42 a domácí poprvé vedli. Děčín byl otřesený a chvílemi ztrácel až sedm bodů. Hosté se zvedli až v závěru desetiminutovky a pomohli jim k tomu i hráči BK REDSTONE, kterým se přestalo dařit v útoku. Neproměnili několik slibných příležitostí a Válečníci díky tomu otočili na 61:58 po třiceti minutách.

Celek Děčína si dobrou pohodu přenesl i do úvodu čtvrté čtvrtiny a po šestce Šišky vedl ve 34. minutě už 72:64. Tým BK REDSTONE ale dokázal odpovědět a ve 38. minutě zařídil vedení Olomoucka 75:74 Nikolič odvážným nájezdem pod koš. Drama vrcholilo v poslední minutě. Hostující Šiška zařídil trojkou svému týmu vedení 81:79 a nakonec i celkové vítězství.

Zpět na aktuality
30. 01. 2022