Domácí závěr základní části proti Královským Sokolům

Naposledy se v úvodní fázi sezony představí basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko na domácí palubovce. V rámci 21. kola Kooperativa NBL přivítají v Čajkaréně Královské Sokoly z Hradce Králové. Utkání se hraje od 20 hodin.

Východočeský tým zatím stačil nasbírat deset výher a míří do nadstavbové skupiny A1. V závěru roku měl výbornou formu a v prosinci prohrál jediný z pěti zápasů. Vyhrál také úvodní duel s Olomouckem, na domácí palubovce uspěl po výsledku 105:77. Ve vyrovnané sestavě střelecky vyčnívají Nikola Pešakovič, Ozren Pavlovič a Peter Sedmák a také výborný rozehrávač Peda Stamenkovič. Základní rotaci vhodně doplňují David Škranc, Ondřej Peterka nebo Adam Goga a Jiří Šoula. „Hradec hraje dlouho pohromadě a na hře to je vidět. Hráči si umí vyhovět,“ přibližuje protivníka trenér Miljan Čurovič.

Domácí budu hrát v nadstavbě ve skupině o 9. až 12. místo, do které se výsledky se základní části započítávají. Proto potřebují bodovat a pokusí se navázat na kvalitní výkon v Brně, kde byli domácím naprosto vyrovnaným soupeřem. „Věřím, že nám to dodá sebevědomí a jako tým porosteme,“ doufá Čurovič.

Právě od výkonu v Brně se chce sestava Olomoucka odrazit. „Po většinu zápasu jsme byli dobrým soupeřem, ne-li lepším, ale v koncovce se nám to nepodařilo dotáhnout, když Brno přitlačilo v obraně. My jsme párkrát ztratili míč, dostali jsme několik lehkých košů a tam se to zlomilo. Poučíme se z chyb a příště, kdy hrajeme s Hradcem Králové doma, to pro nás dopadne lépe,“ uvedl po minulém utkání kapitán Lukáš Feštr.

Zpět na aktuality
07. 01. 2022