Marný boj BK REDSTONE v Brně

Více než půl zápasu byli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko ve vedení, přesto první utkání nového roku na půdě Brna prohráli 76:85.

Zásluhou Halady proměnili hosté první střelu zápasu a drželi se soupeřem krok i v dalších průběhu čtvrtiny. Na začátku 5. minuty využil přihrávku Feštra Vučkovič a po jeho koši Olomoucko vedlo 10:9. Brnu se sice více dařilo při střelbě z dálky, nedokázalo si ale poradit s aktivní hrou hráčů BK REDSTONE, kteří s favoritem drželi vyrovnanou partii a po deseti minutách dokonce 20:17. Na začátku druhé čtvrtiny dokonce hosté odskočili na 25:19, rychle ale o náskok přišli, když neubránili především Mickelsona a inkasovali deset bodů v řadě. O chvíli později mohl přesto Nikolič otočit skóre, neproměnil ale ani jeden ze tří trestných hodů, což odstartovalo domácí nápor. Brno rychle vedlo o osm bodů, závěr poločasu přesto patřil hostům, kteří proměnili i těžké trojky, což jim pomohlo k vedení 43:40 po dvaceti minutách.

Při minuty po návratu na palubovku už hráči Olomoucka vedli 47:40. Díky důrazné defenzivě Brna však o náskok téměř přišli, pak ale opět zabrali a ve 26. minutě po koši Feštra odskočili na rozdíl osmi bodů (57:49). V nesmlouvané bitvě během třetí čtvrtiny svého soupeře k obranu nepustili a do poslední desetiminutovky vstupovali za příznivého stavu 65:59.

I když první body závěrečné čtvrtiny zaznamenal Vučkovič, stáhlo Brno rychle svoji ztrátu na pouhé dva body. Čtyři minuty před koncem Madden už poslal domácí do vedení 75:74 a jelikož hostům v závěru odešla střelba, slavilo Brno vydřené vítězství.

Miljan Čurovič: Hráli jsme dobře, chtěl bych svým hráčům pogratulovat i přesto, že jsme prohráli. Kontrolovali jsme zápas, ale v posledních třech minutách jsme jej ztratili.

Zpět na aktuality
04. 01. 2022