BK REDSTONE se trápil v útoku, Ústí toho využilo

Poslední utkání roku basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko nevyšlo. V domácím prostředí prohráli s ústeckou Slunetou 61:73, když hráči selhali především na útočné polovině. V poslední čtvrtině dali dokonce pouze sedm bodů.

Domácí proměnili až svůj šestý střelecký pokus a tomu odpovídalo také skóre 2:5 ve 3. minutě. Sluneta byla klidnější a také efektivnější, přestože nehrála bezchybný zápas. Na konci 6. minuty vedla 12:4, pak si ale také vybrala slabší chvilku, když netrefila ani tři naprosto otevřené střelky z dálky. Olomoucko toho dokázalo částečně využít. Do vedení se sice nedostalo, přesto stáhlo svoji ztrátu na 10:12 po deseti minutách.

Na začátku druhé čtvrtiny zaznamenal dokonce Nikolič koš s faulem a otočil na 13:12, vzápětí ale domácí ztratili koncentraci v obraně a ve 14. minutě prohrávali 16:27. Jejich ztráta pak narostla až na čtrnáct bodů, především kvůli špatné koncovce. Hráči BK REDSTONE se dlouho nedokázali trefit z dálky a proměnili až třináctou střelu za tři body. V poločase i díky tomu prohrávali 27:38, přesto drželi šanci na obrat.

V úvodu druhého poločasu bylo vidět, že domácí hráči dostali v kabině zabrat. Větší bojovností se už po třech minutách přiblížili na 34:41 a tlačili na ústeckou obranu. V několika případech dokonce mohli minimálně vyrovnat, nejblíže k tomu byli při trestných hodech Dukanoviče, po kterých prohrávali pouze 49:50. Sluneta sice opět odskočila do většího náskoku, před poslední čtvrtinou BK REDSTONE přesto prohrával pouze 54:57.

V rozhodující pasáži střetnutí hráčům Olomoucka opět odešla střelba a v průběhu prvních šesti minut závěrečné periody dali pouhé tři body. Díky tomu prohrávali 68:57, a přestože v obraně dřeli až do konce, mizerná ofenziva je připravila o naději na úspěch.

Zpět na aktuality
29. 12. 2021