Těžká prověrka BK RESDSTONE s úřadujícím mistrem

Předčasný dárek pod stromeček dostanou basketbaloví fanoušci v Olomouci. V závěrečném předvánočním kole Kooperativa NBL totiž do Čajkarény přijíždí úřadující šampion z Nymburka. Utkání 18. kola Kooperativa NBL se hraje v sobotu 18. prosince od 18 hodin.

„V současné situaci by bylo až úsměvné hovořit o tom, že chceme vyhrát. Ale to neznamená, že nechceme odvést dobrou práci. Máme možnost porovnat síly s týmem, který hraje pravidelně evropské poháry a doma dlouhodobě dominuje. Uvidíme, jak toto srovnání dopadne. Věřím, že to bude hezký zápas,“ přeje si sportovní manažer BK REDSTONE Olomoucko Michal Pekárek.

Dlouholetý český šampion také v probíhající sezoně potvrzuje své dominantní postavení na tuzemské scéně, přestože v polovině listopadu skončila na půdě Opavy dlouhá šňůra zápasů bez porážky. Klub současně bojuje o postup ze skupiny Ligy mistrů a v sestavě má řadu reprezentantů i špičkových zahraničních hráčů.

„Máme možnost poměřit své síly s nejlepším možným soupeřem. Po celé řadě změn nejsme sehraní, jak bychom si přáli, ale postupně se lepšíme. Utkání nám ukáže, jak jsme za další týden tréninku pokročili. Nechceme se zápasu jen zúčastnit, uděláme maximum, abychom byli důstojným soupeřem, přestože jednoznačným favoritem je pochopitelně Nymburk,“ uvedl trenér BK REDSTONE Miljan Čurovič.

V nymburské sestavě se představí hráči, kteří byli v nedávné době spojení s hanáckým basketbalem. Před sezonou do kádru mistra přestoupil prostějovský odchovanec František Váňa, hned dvakrát v průběhu své kariéry působil v regionu reprezentační křídelník Lukáš Palyza.

Zpět na aktuality
17. 12. 2021