Ostrava využila herní výpadek BK REDSTONE

S hodně nepříjemnou porážkou se museli v 16. kole Kooperativa NBL smířit BK REDSTONE Olomoucko. S Ostravou prohrál 71:87, když naposledy vedl ve 3. minutě první čtvrtiny. Pak už jen marně stíhal dobře hrajícího soupeře.

Domácí výběr přitom začal dobře a vedl 5:0, od stavu 7:4 se mu ale přestalo dařit na obou polovinách a domácí kouč si za stavu 9:15 vybíral už v 5. minutě oddechový čas. Ani krátká pauza Olomoucku nepomohla. Hráči se až neuvěřitelně trápili na útočné polovině a Ostrava bez potíží navyšovala své vedení. Po první čtvrtině hosté vedli 26:11 a to ještě Nábělek neproměnil závěrečný nájezd na koš.

Zmar domácích basketbalistů v ofenzivě pokračoval i na začátku druhé periody. Ze hry se trefili až ve 13. minutě po trojce Dukanoviče. To bylo ovšem ve chvíli, kdy Nová huť vedla o devatenáct bodů. Hanáci ale nepřestali bojovat o vlastní sebevědomí a postupně se dostali do utkání. V 16. minutě už Halada snižoval na 27:35. Olomoucko se dostalo dokonce na rozdíl šesti bodů, poslední minutu ale nezvládlo a poločas prohrálo 39:52.

Ještě před začátkem druhého poločasu byl vyloučený domácí trenér Miljan Čurovič a pouze z tribuny sledoval snažení svých hráčů, kteří se dlouho marně snažili stlačit ztrátu pod deset bodů. Povedlo se to až dvě minuty před koncem čtvrtiny po tříbodové akci Dukanoviče (55:64). Rozdíl devíti bodů mezi soupeři byl také na konci třetí čtvrtiny, po níž Ostrava vedla 69:60.

Na začátku závěrečné pasáže Olomoucko vyrobilo tři ztráty během dvou minut a rázem prohrávalo 62:76. Ostrava i nadále trestala každou chybu Hanáků, a když Bohačík smečí upravil na 64:85, bylo po zápase.

Zpět na aktuality
06. 12. 2021