BK REDSTONE přišel v Děčíně o šanci na úspěch v útoku

Po reprezentační přestávce do utkání v Děčínu celek BK REDSTONE Olomoucko nasadilo nového rozehrávače Milutina Dukanoviče, na úspěch to nestačilo. Hosté prohráli 63:74, když doplatili na sedmnáct ztracených míčů na útočné polovině.

První tři body sice zaznamenali hosté, po dvou minutách a trojce Pomikálka ale prohrávali 3:5 a od té doby se soupeři přetahovali v těsném vedení. Až v 6. minutě domácí sérií šesti bodů v řadě odskočili na 15:11. Olomoucko si pomohlo střídáním. Čtyři body Sehnala a první koš nové posily Dukanoviče přinesly obrat na 17:19. První čtvrtinu přesto vyhrál Děčín 21:19, když poslední střelu zařídil druhou střelou z dálky Pomikálek.

Hanákům pak nevyšel ani vstup do druhé periody, během níž ovládl palubovku domácí Osaikhwuwuomwan. Během několika minut zaznamenal sedm bodů a pomohl Válečníkům až k vedení 39:24. Hosté měli problémy také v útoku, kde několikrát ztratili míč po vlastní špatné přihrávce. Od tohoto okamžiku ale inkasovali pouhé dva body a sami začali stahovat velkou ztrátu. Na 34:41 po první půli upravil trojkou s klaksonem Dukanovič.

Po pauze celek BK REDSTONE rychle snížil své manko na pět bodů, pak ale dvakrát chyboval pod vlastním košem a přišel o možnost dotáhnout se na Válečníky. Podobná situace se opakovala ve 25. minutě za stavu 44:49. Následovaly špatné přihrávky a po nich Děčín odskočil na dvouciferný rozdíl (54:44) a tomu odpovídalo skóre 57:46 pro domácí po třiceti minutách. O šanci na obrat definitivně Hanáci přišli hned na začátku poslední čtvrtiny po trojce Žikly a následném koši s faulem, který obstaral Svoboda. Domácí se pak uklidnili a kontrolovali závěrečné minuty, ve kterých sice Olomoucko vylepšilo úspěšnost své střelby, na obrat ale nemělo potřebný čas.

Zpět na aktuality
03. 12. 2021