Série porážek je u konce BK REDSTONE si vyšlápl na Opavu

Opavu, která v minulém kole dokázala porazit nymburského šampiona, byla soupeřem basketbalistů BK REDSTONE Olomoucko ve 14. kole Kooperativa NBL. Domácí favorita dokonale zaskočili a po vítězství 79:74 ukončili sérii dvanácti porážek v řadě.

Domácí měli výborný vstup do utkání. Agresivní obranou přinutili hostující hráče k několika ztrátám, a i když měli menší problémy při zakončení, dostali se v 5. minutě do vedení 10:4. Následovala však hostující série devíti bodů v řadě, ke které přispěl i domácí kapitán Feštr vlastním košem a skóre se obrátilo. Hráči BK REDSTONE se však dokázali otřepat a po deseti minutách drželi přijatelné skóre 18:22.

Olomoucko také ve druhé čtvrtině pokračovalo v aktivní hře, ve 13. minutě vyrovnalo a o minutu později po koši Nikoliče dokonce vedlo 30:28. Pak se ale opakovala situace z úvodní desetiminutovky. Tentokrát Opava zaznamenala osm bodů za sebou a získala náskok šesti bodů (30:36). V pravdou chvíli se do utkání vložil Erik Klepač. Jeho dvě trojky pomohly ke korekci výsledku, poslední slovo měl přesto opavský Kouřil, a ten upravil na 38:42 po dvaceti minutách.

Týmu BK REDSTONE stačily dvě minuty druhého poločasu k vyrovnání a následnou euforii dokázali patřičně využít. Po trojce Feštra vedli Hanáci ve 24. minutě 49:43 a přestože Slezané vyrovnali, o chvíli později se bodově opět odpoutali a vedli dokonce 56:49. Opava se snažila ztrátu vymazat , neuvěřitelně bojující soupeř jim to ale nedovolil a do poslední periody vstupoval za stavu 58:52.

Velké drama vrcholilo v závěru střetnutí. Ve 34. minutě se Olomoucko drželo vepředu při skóre 66:59, v dalších okamžicích ale pod košem kraloval opavský Markusson s necelé čtyři minuty před koncem upravil na rozdíl jediného bodu – 68:67. Vedení ale BK Redstone nepustil a když necelých třiadvacet sekund před koncem Nikolič upravil na 76:71, mohl začít slavit nečekaný úspěch.

Zpět na aktuality
21. 11. 2021