Zápas proti Opavě rozhodla druhá čtvrtina

Na téměř kompletní Opavu narazili v další přípravě basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Přes slibný začátek zápasu domácí prohráli 67:90, když o výsledku rozhodla především druhá čtvrtina.

Start do utkání hostům nevyšel a poprvé trefili koš až v průběhu třetí minuty. Toho Olomoucko dokázalo využít a šlo do vedení. Slezané otočili skóre pouze v jednom případě v polovině 5. minuty, jinak byli ve vedení domácí. V 8. minutě dokonce Vučkovič upravil na 11:5. Až v závěru periody Opava kontrovala a po dvou trojkách Jurečky upravila ze svého pohledu na 11:13.
Pak už se karta začala obracet. Olomoucko mělo problémy pod košem s hostující posilou Marcussonem a právě tento hráč zařídil v 17. minutě poprvé dvouciferný rozdíl – 18:29. Závěr poločasu Slezané ovládli. Po několika ztrátách domácího výběru rychle navyšovali své vedení. Po dvaceti minutách Olomoucko prohrávalo 25:49.
Po změně stran se výrazně obměněné sestavě podařilo tlak soupeře zastavit, bodový rozdíl se však stále pohyboval kolem dvaceti bodů. Opava díky velké rotaci držela vysoké tempo, v nasazení se však basketbalisté Olomoucka soupeři vyrovnali a třetí desetiminutovky prohráli pouze o dva body (46:72).
V závěrečné pasáži sice Hanáci nabrali chvílemi šestadvaceti bodovou ztrátu a ve 35. minutě prohrávali 53:79, koncovku ale zvládli a nakonec dokázali v poslední periodě zvítězit a korigovat konečné skóre.

BK REDSTONE Olomoucko – BK Opava 67:90 (13:11, 25:49, 46:72)

Nejlepší střelci: Wiggins, Halada 12, Vučkovič 11, Štěpán 10 – Markusson 18, Jurečka 13, Zbránek 11.

Robert Skibniewski – trenér BK REDSTONE Olomoucko:
V sestavě máme řadu mladých kluků, pro ně to je velká změna. Často nedávno hráli nižší soutěž, zvykají si na vyšší level. Ale viděl jsem, že tým nepřestal pracovat ani za nepříznivého stavu, druhý poločas dokonce vyhrál. Máme rezervy, ale současně víme, že se budeme zlepšovat.

Zpět na aktuality
31. 08. 2021