Silní soupeři v základní skupině Federálního poháru

Už za necelé dva měsíce budou moci fanoušci basketbalu v Česku a na Slovensku sledovat obnovený Federální pohár, v němž se představí také BK Olomoucko. Los soutěže rozhodl, že v základní skupině tým narazí ve Spišské Nové Vsi na slovenského šampiona, který je pořadatelem skupiny a silné Pardubice.

„Pohár bereme jakou součást přípravy na nový ročník Kooperativa NBL, proto máme z losu radost. Odehrajeme zápasy proti hodně kvalitním soupeřům, což prověří náš nový tým. Takové utkání potřebujeme hrát, díky nim se můžeme zlepšovat,“ komentoval los sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.
Federální pohár se odehraje v úvodních dvou víkendech v září. V termínu od 3. do 5. září budou na programu čtyři základní skupiny, v nichž se vždy tři mužstva utkají systémem každý s každým. O týden později se pro změnu ve třech dějištích odehrají turnaje o trofej (Final-4) a o umístění na 5.-8. (jež hrají týmy ze druhých míst základních skupin), resp. 9.-12. místě (třetí ze zákl. skupin).
Vedení poháru nalosovalo všechny čtyři skupiny a určilo (po dohodě s kluby) pořadatelská města. Základní skupiny se odehrají v Děčíně, Bratislavě, Levicích a Spišské Nové Vsi. Utkání o Federální pohár (Final-4) a klání o 5. - 8. a 9 .- 12. pak v Levicích, Lučenci a Kolíně, to vše v závislosti na výsledcích pořadatelských klubů ve skupině.
„Formát této soutěže je hodně zajímavý, očekávám pikantní zápasy a maximální nasazení. Pro kluby to bude důležitý test před startem ligových soutěží, nikdo se určitě nebude šetřit,“ předpokládá Pekárek.
Z českých týmů se v soutěži představí také Děčín, USK Praha, Opava, Pardubice a Kolín, slovenský basketbal bude reprezentovat Prievidza, Svit, Inter Bratislava, Levice, Lučenec a Spišská Nová Ves.

Zpět na aktuality
19. 07. 2021