Olomoucko posiluje. Do týmu přišel Sehnal, Halada a Jirák

Soupiska BK Olomoucko pro příští ročník Kooperativa se plní. Do kádru přichází zkušení basketbalisté s bohatou ligovou minulostí, v kabině ale bude zastoupeno také dravé a talentované mládí.

Po roční pauze vrací ze sestavy svitavských Turů Marek Sehnal. Velký bojovník s obrovským fyzickým fondem neúnavně pracující na obou polovinách palubovky. „Marka znám dlouho, vím, jak je to poctivý a týmový hráč. Má už docela dost odehraných sezon a bude pro nás velkou posilou,“ řekl k angažmá skvělého obránce sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.
Dalším ostříleným basketbalistou v nové sestavě se stává Filip Halada, který poslední tři sezóny strávil v Hradci Králové a v průběhu dosavadní kariéry získal například slovenský titul s Komárnem. „Filip je ostřílené křídlo. Má kvalitní střelbu z dlouhé vzdálenosti, je to zarputilý hráč, který se nebojí důrazně bránit. Takové typy do týmu, který bude hodně mladý, potřebujeme,“ řekl na Haladovu Pekárek.
Z kádru mistrovského Nymburka přichází nadějný Rostislav Jirák. Odchovanec plzeňského basketbalu zasáhl v další mistrovské sezoně polabského týmu do šestnácti zápasů. Nejednalo se ovšem o velkou minutáž, proto mladý talent další starty do osobních statistik přidá až po svém příchodu do hanácké metropole. „Je to šikovný a mladý hráč, ročník 2000. V posledním ligovém ročníku naznačil svůj potenciál. Prosadit se v nymburské sestavě je hodně složité. U nás jistě dostane více prostoru. I to byl klíčový faktor toho, že jednání s hráčem a jeho agentem nakonec dopadlo úspěšně,“ potvrdil příchod Jiráka Pekárek.

Zpět na aktuality
28. 06. 2021