Olomoucko má nového kouče. „Skiba“ se vrací na Hanou

Hodně náročné týdny má za sebou klub BK Olomoucko. Po potvrzení přesunu z Prostějova do Olomouce se vedení klubu snaží co nejrychleji složit kádr pro příští ročník. Sestavu bude dávat dohromady nový trenér, kterým se stal Robert Skibniewski. Pro bývalého polského reprezentačního rozehrávače to nebude první angažmá na Hané. Během profesionální kariéry totiž odehrál dvě sezony v Prostějově a pokaždé se s týmem dostal až do ligového finále.

„Je to kvalitní trenér. Přestože je to mladý kouč, vedl už i celek v nejvyšší polské soutěži, která je opravdu kvalitní. Známe se dlouho, vím, že je ambiciozní a současně korektní,“ potvrdil příchod sedmatřicetiletého trenéra sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek. „Asistentem by mohl být Michal Pešta, který v nadstavbě vedl Olomoucko v minulém ročníku. Bude ale záležet na tom, jak se vše vyvine, protože má smlouvu v BCM Orli Prostějov,“ dodal Pekárek.
Z pohledu doplnění týmu, v němž by měli pokračovat především mladí hráči z poslední sestavy, je klub na začátku a zatím počítá především ztráty. František Váňa přestupuje do Nymburka, Radovan Kouřil bude po dvouleté pauze opět hrát za Opavu a reálné není ani setrvání Davida Pekárka, jedné z komet posledního ročníku Kooperativa NBL. „Musíme vycházet z našich reálných možností. Kluby, které se o něj zajímají, si můžou dovolit lepší nabídku,“ tuší další odchod sportovní manažer Olomoucka.
Místa bývalých opor se přesto pomalu zaplňují. Po sezoně u svitavských Turů se přesune zpět Marek Sehnal. Velký bojovník v minulé sezoně hrál v průměru rovných patnáct minut a dával přes šest bodů. „Marka znám dlouho. Je to srdcař, dříč. Takové hráče budeme potřebovat,“ tvrdí Pekárek a současně počítá s tím, že v týmu budou i zahraniční basketbalisté. „Máme v hledáčku několik Američanů i hráčů z Evropy. Budeme potřebovat rozehrávače a zřejmě dva pivoty. Rozhodující slovo při výběru bude mít trenér Skibniewski.“

Zpět na aktuality
08. 06. 2021