Vítězné loučení s děčínskými Válečníky

Dohrávka 4. kola nadstavby byla loučením basketbalistů Olomoucka s ligovým ročníkem. Do zápasu proti Děčínu sice nevstoupili pravou nohou, jejich chuť po vítězství jim to ale nevzalo. Především ve druhém poločase hráli s nadšením a soutěž ukončili po výsledku 78:73.

Vstup do zápasu domácím absolutně nevyšel. Už po necelých dvou minutách měli hosté tři útočné doskoky, dokázali být úspěšní při zakončení a domácí kouč musel za stavu 2:9 brát po třech minutách oddechový čas. o chvíli později Hanáci prohrávali dokonce dvouciferným rozdílem, až pak zlepšili obranu a v závěru zahajovací desetiminutovky se jim podařilo snížit na 15:21.
Na začátku druhé periody se domácí k soupeři přiblížili až na rozdíl jediného bodu (26:27), pak ale opět nabrali větší ztrátu a poprvé do vedení se dostali až v 17. minutě po trojce Pekárka – 34:32. Válečníci ale zjednodušili hru a po snadných bodech z vymezeného území si vzali vedení zpět a vydrželo jim to až do konce poločasu. Díky poslední střele Kroutila za tři body Olomoucko nabralo ztrátu osmi bodů – 35:43.
Po přestávce se vrátilo na palubovku jiné Olomoucko. Po sérii 9:0 domácí rychle otočili skóre a naznačili, že touží po vítězném loučení s ligovým ročníkem. Válečníci se trápili a během deseti minut zaznamenali pouze dvanáct bodů. Toho Hanáci využili, a když v závěru trefili své střely za tři body Váňa a Kouřil, vstupovali do poslední čtvrtiny za příznivého stavu 62:55.
V kvalitním výkonu domácí pokračovali také v následujících minutách a soupeře dokonale zaskočili. Když se dvakrát v řadě z dálky trefil Kouřil vedli dokonce 73:57 a byli na cestě k úspěchu. Válečníci sice snížili na rozdíl čtyř bodů, koncovka ovšem byla přesto v režii Olomoucka.

Zpět na aktuality
05. 04. 2021