Slezák a pivoti Turů rozebrali oslabené Hanáky

V hodně oslabené sestavě se snažili svitavským Turům vzdorovat basketbalisté Olomoucka v dohrávce 7. kola nadstavbové skupiny A2. Kvůli zdravotním problémům chyběla dvojice Pekárek, Sychra. To se podepsalo pod výsledek 71:94, ke kterému výrazně pomohl devíti trojkami svitavský Pavel Slezák.

Domácí měli dobrý vstup do utkání a rychle vedli 8:2, když prvních šest bodů obstaral Henry. Postupně ale začali svůj náskok ztrácet. Po pěti minutách ještě drželi šestibodový náskok (12:6), o minutu později už ale po hostující šňůře sedmi bodů prohrávali. O chvíli později dostal navíc třetí osobní chybu Henry, což byla při absenci Sychry a Pekárka velká komplikace. Po střídání menší sestava nedokázala odolat svitavskému náporu a po první čtvrtině prohrávala 17:25.
Tuři dlouho dominovali také ve druhé desetiminutovce. Využívali výškovou převahu, dokázali být úspěšní i při střelbě z dálky a v 15. minutě dokonce odskočili na 26:38. Pak se přesto hráči Olomoucka vrátili do zápasu. Rychle snížili na 34:38 a necelé dvě minuty před koncem po koši Váni dokonce prohrávali pouze 38:41. Tuři pak své vedení mírně navýšili, přesto po dvaceti minutách nebylo za stavu 39:44 pro Hanáky nic ztraceno.
Po návratu z kabiny Olomoucko snížilo na rozdíl tří bodů v následující pasáži však selhalo při bránění střelců z dálky. Během čtyř minut Tuři proměnili hned pět trojek a odpoutali se až na rozdíl devatenácti bodů. Na konci periody domácí umazali z této ztráty hned sedm bodů, poslední slovo však měl Slezák a jeho rána z dálka přiblížila za stavu 71:56 Tury k důležitému vítězství.
V závěrečné pasáži už hráči Olomoucka nestíhali. Ve 33. minutě po další trojce Slezáka prohrávali poprvé o dvacet bodů (58:78) a přišli o poslední zbytek naděje na obrat. V závěru navíc nestíhali ani fyzicky, což jejich porážku ještě zvýraznilo.

Zpět na aktuality
31. 03. 2021