Špatný start přinesl porážku v Děčíně

Na výsledky z předchozích dvou ligových duelů nedokázali navázat basketbalisté BK Olomoucko na půdě Děčína. S Válečníky prohráli 66:85, když nezachytili začátek střetnutí a nabrali rozhodující ztrátu.

Po úvodním koši Pekárka se sice Olomoucko dostalo do vedení, v následujících minutách ale hosté měli velké problémy při zakončení a jejich komplikované útoky zastavovala děčínská obrana. V útoku se Válečníci pořádně probudili v rozmezí 6. a 8. minuty a po třech trojkách v řadě rázem vedli 20:10. Hosté se nedokázali dostat do tempa a po úvodní čtvrtině prohrávali 12:25, když trojku ze sirénou trefil o desku Žikla.
Až po krátké pauzy se Hanáci zvedli. Bodově je dlouho táhl Feštr. Během pěti minut zaznamenal deset bodů a postaral se o snížení na 28:33. Válečníci si přesto vzali zpět dvouciferný náskok, když dokázali využít opakované střely po úspěšném útočném doskoku. V závěru poločasu ovšem dvakrát neuhlídali Pekárka a jeho šest bodů v řadě znamenalo poločasové skóre 48:40 pro Děčín.
Po přestávce se hned několikrát hráči Olomoucka, bojující již bez zraněného Kouřila, dostali na rozdíl šesti bodů. Za stavu 50:44 ale vyrobili dvě útočné ztráty a připravili se o možnost dotáhnout se na přijatelnější rozdíl. Stejná situace se opakovala také v závěru třetí desetiminutovky. Po snížení na 54:60 neuhlídali Sišku a po jeho trojce a ukázkové asistenci na Boyka prohrávali 54:65.
Hned další útok proměnil domácí Žikla a natáhnul vedení Válečníku na třináct bodů. Hanáci v tom okamžiku ztratili koncentraci a chybovali na obou polovinách palubovky. Toho jejich soupeř využil. Ve 34. minutě odskočil na 74:56 a během chvíle ztratili reálnou šanci na vítězství.

Zpět na aktuality
27. 03. 2021