V Ostravě řádilo pět dvouciferných

Od druhé minuty až do závěrečné sirény vedli hráči BK Olomoucko v Ostravě. V Tatranu zvítězili 96:84, když třicetibodového Davida Pekárka podpořili v kanonádě další čtyři dvouciferní střelci hanáckého výběru.

Poprvé se hosté v Ostravě ujali už ve 2. minutě a domácí pustili před sebe pouze v jediném případě. Trpělivě a účelně bránili a sami pomalu budovali několikabodový náskok. V 6. minutě vedli 22:13 a o tři minuty později se dokonce dostali na dvouciferný rozdíl (26:16) po bodech Pekárka. Domácí do konce čtvrtiny snížili na 19:26, Hanáky ale více mrzelo, že si během ní připsal pivot Henry tři osobní chyby.
Další pokračování poločasu bylo vyrovnané. Oba soupeři udělali několik bodových minisérií. Nová huť se vždy dokázala přiblížit, Olomoucko pak zase odskočilo. V závěru čtvrtiny si domácí pomohly střelbou z dálky. Trojky Týmla a Svobody přinesly v 19. minutě dokonce stav 39:43, dva nájezdy Kouřila a zlepšená obrana pak přinesly skóre 47:41 pro Hanáky po dvaceti minutách.
Po návratu na palubovku se Nová huť pokusila o obrat a nevedla si špatně. Ve 24. minutě Pumprla trojkou snížil na 52:53 a vzápětí měl možnost výsledek otočit. Další střela z dálky ovšem skončila na obroučce a hosté zpozorněli. Pod vlastním košem zlepšili přistupování k soupeři a přinutili jeho hráče k několika ztrátám. Z toho rezultovaly snadné koše a vedení 74:65 před závěrečnou pasáží.

Zpět na aktuality
24. 03. 2021