Drama s příjemným koncem

Hodně dramatický průběh měla dohrávka 1. kola nadstavbové části Kooperativa NBL mezi Olomouckem a hradeckými Královskými Sokoly. Domácí ve druhé přišli o dvouciferný náskok, přesto se radovali z vítězství 73:69, když zvládli vyrovnanou koncovku.

První přesnou střelu vyslal hradecký Sedmák, domácí se přesto již ve 3. minutě dostali do vedení a byli aktivnějším týmem na palubovce. Několikrát doskočili vlastní nepřesnou střelu a v 6. minutě se poprvé vedli dvouciferným rozdílem – 18:8. Sokoli se trápili při zakončení a toho Hanáci patřičně využívali. Dobrou obranou si vytvářeli převahu a tu dokázali zúročit v útoku k vedení 26:14 po deseti minutách.
V následujících minutách si basketbalisté Olomoucka vypracovali až třináctibodový náskok, rychle ale o něj přišli, když neproměnili několik střel z dálky a po následných brejcích hosté upravili na 24:30 v polovině 15. minuty. Pak si svěřenci Michala Pešty vzali zpět dvouciferný náskok, bylo to ale pouze na několik okamžiků. Královští Sokoli totiž dokázali zabrat a snížit, přesto domácí po dvaceti minutách vedli 39:33.
Po přestávce domácímu výběru odešla střelba. Nedokázali se prosadit z otevřených pozic a k úspěchu nevedly ani těžké nájezdy pod koš. Sokoli se pomalu dotahovali, ve 27. minutě po trestných hodech Halady vyrovnali a o dvě minuty později Koloničný trojkou upravil na 47:51 z pohledu domácích. Závěr čtvrtiny přinesl zlepšení Olomoucka v útoku a do poslední části se šlo za stavu 53:51 pro Hanáky.
Po jedné minutě čtvrté periody po Kouřilově trojce to bylo 58:52. Ještě veseleji to bylo z domácího pohledu ve 35. minutě, kdy Štěpán upravil na 67:59. Po oddechovém času Hradec dokázal odpovědět a dvě minuty před koncem bylo po trojce Halady vyrovnáno – 69:69. Víc ale domácí soupeři nedovolili.

Zpět na aktuality
20. 03. 2021